Visszafizetett CAFETERIA és járulékainak számviteli elszámolása

A munkavállalók általában éves cafeteria keretet kapnak (nettó vagy bruttó módon meghatározva) béren kívüli juttatásként munkáltatójuktól, melyet már év elején/évközi belépők esetén pedig munkájuk megkezdésekor felosztanak a teljes évre. De hogyan kell eljárni, ha a munkaviszony év közben megszűnik?

A munkáltató nem mindig havi szinten utal, előfordul, hogy nyár elején megkapja a dolgozó a teljes éves juttatását.

A béren kívüli juttatások és egyes meghatározott juttatások után az adó a kifizetőt terheli, amelyet a juttatás hónapja kötelezettségeként a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adó és járulékok bevallására, megfizetésére az adózás rendjéről szóló törvényben előírt módon és határidőre kell bevallania, illetve megfizetnie.

Tehát mind a cafeteria, mind a kapcsolódó adók, járulékok rendezve vannak év végéig, azonban a dolgozó nyár végén felmond, mi történik ekkor?

Az ebbe a körbe tartozó juttatásokat a kifizetőnek a juttatás időpontjában kell minősítenie. Az adókötelezettség szempontjából irreleváns, hogy az adott juttatást a munkavállaló ténylegesen felhasználta-e a céljának megfelelően. A fenti esetben a dolgozónak visszafizetési kötelezettsége merül fel a céggel szemben a munkaviszony megszüntetésekor, azonban nem a SZÉP kártyájáról vagy egyéb juttatási számláról „kérjük” vissza a túlfizetett összeget, hanem magától a dolgozótól, általában az utolsó béréből kerül levonásra.

A megfizetett adó (SZJA) és egészségügyi hozzájárulás (EHO) önellenőrzése nem merülhet fel abban az esetben, ha a dolgozónak a felmondása miatt nem jár a teljes éves összeg, hiszen a SZÉP kártyáján már rajta van a túlfizetett rész is, melyet a későbbiekben lehetősége van felhasználni vagy talán már fel is használta addigra a teljes keretet. Ily módon a személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás nem igényelhető vissza.

Hogyan működik ennek számviteli elszámolása a gyakorlatban? Nézzünk meg egy konkrét példát:

Dolgozó bruttó bére 300.000 Ft, túlfizetett, levonandó Cafeteria nettó összege (SZJA és EHO nélküli): 100.000 Ft, arányosan utolsó munkanapjával kalkulálva.

A dolgozó utolsó havi bérét rendesen lekönyveljük: pl. bruttó  300.000 Ft esetén az alábbi tételekkel:

T 54. Bérköltség  – K 471. Jövedelem elszámolási számla         300.000 Ft

T 471. Jövedelem elszámolási számla – K 462. SZJA (15%)  kötelezettség                 45.000 Ft

T 471. Jövedelem elszámolási számla – K 4731. Nyugdíj (10%) kötelezettség              30.000 Ft

T 471. Jövedelem elszámolási számla – K 4732. Egészségbiztosítási Alappal szembeni kötelezettség (8,5%)            25.500 Ft

Normál esetben a bankból a dolgozó nettó bére (199.500 Ft) kerülne  kifizetésre, azonban a mi esetünkben levonjuk a korábban Cafeteria keretében kifizetett nettó összeget (100.000 Ft) így kifizetésre csak  a megmaradó 99.500 Ft kerül:

T 471. Jövedelem elszámolási számla – K 384. Bank         99.500 Ft
Túlfizetett CAFATERIA előírása követelésként  a dolgozóval szemben:

A követelés nettó összege 100.000 Ft. A cég által korábban megfizetett közterhek összegét (megfizetett EHO (x1,19×14%) 16.660 Ft; megfizetett SZJA (x1,19×15%)  17.850 Ft) csak abban az esetben követelhetjük a dolgozótól,  amennyiben ezt a cég Cafeteria szabályzata így írja elő. Jelen példában csak a nettó összeget követeljük.

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 77. § (1) bekezdése alapján az egyéb bevételek az olyan, az értékesítés nettó árbevételének részét nem képező bevételek, amelyek a rendszeres tevékenység (üzletmenet) során keletkeznek, és nem minősülnek sem a pénzügyi műveletek bevételeinek, sem pedig rendkívüli bevételnek. Ennek alapján a munkáltatónak visszafizetett összegek a pénzügyi rendezés évében egyéb bevételként könyvelendők a munkáltatónál .

T 361. Munkavállalókkal  szembeni követelések – K 96. Egyéb bevétel          100.000 Ft
Majd a követelés számlával szemben rendezzük a bérszámlát, így mindkét főkönyvi szám kifut nullára:

T471. Jövedelem elszámolási számla – K 3361. Munkavállalókkal  szembeni követelések 100.000 Ft

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bejegyzésre érkező hozzászólások moderálására az ABT Treuhand csoport a jogot fenntartja, a megjelenéshez kérjük türelmét.